dijous, 16 de març del 2006

City TV canvia de nom però continua menystenint el català

Des de finals de febrer City TV, el canal de televisió del Grup Godó, s’ha convertit en la Td8, un canvi que s’emmarca en el procés d’expansió territorial de la cadena, que va començar a emetre a Barcelona l'any 2001 i passarà així a ser el primer canal de televisió privat del Principat de Catalunya.

Però, més enllà de la modificació de la imatge corporativa, el cert és que no hi ha canvis en la programació del canal, que manté una programació en la que predominen les pel·lícules, les sèries i fins i tot alguns programes propis en castellà. De fet, un dels programes de la cadena, el magazin diari Arucitys, dirigit i presentat per Alfons Arús, s’emet íntegrament en aquesta llengua. Amb tot, Td8 explica en la seva pàgina web que la programació de la cadena és “generalista, basada en l'entreteniment i adreçada al públic familiar català”.

Td8, en català!, doncs, és una campanya que té per objectius: augmentar la presència i l'ús del català a Td8; i el compliment dels aspectes clau de la concessió atorgada a Emissions Digitals de Catalunya per la Generalitat de Catalunya, entre els quals hi ha el de realitzar un canal generalista i el d'emetre el 100% de la programació pròpia en llengua catalana.