dilluns, 11 de setembre del 2006

Exigim explicacions al Consell de l'Audiovisual

Som un grup de teleespectadors que mitjançant la campanya Td8, en català! exigim explicacions al Consell de l'Audiovisual de Catalunya davant l’incompliment reiterat per part d'Emissions Digitals de Catalunya (EDC) de les clàusules del concurs públic per a la gestió d'un múltiplex privat de televisió.

Des del nostre punt de vista, Emissions Digitals de Catalunya, que és una empresa controlada en un 62,5% pel Grupo Godó, no compleix cap de les condicions per la qual va resultar guanyadora del concurs convocat per la Generalitat de Catalunya l'any 2003. Ni a les condicions que fan referència a programació pròpia i cobertura digital ni molt menys a les de l'ús del català.

Des de la campanya també critiquem el silenci social i polític que hi ha entorn aquest tema i no entenen perquè en aquest país les lleis que fan referència a la llengua pròpia ningú les compleix, o el que és pitjor, s'ignoren. Per fer front això instem a entitats, associacions i a tothom que ho cregui convenient a participar en: la recollida de firmes, l'enviament de correus electrònics a Td8 i a l'enviament de queixes a l'Oficina de Defensa de l'Audiència.

Finalment si EDC continua incomplint les clàusules i el Consell de l'Audiovisual no actua de forma immediata ens veurem obligats a recórrer instàncies superiors, com per exemple, l'Observatori Europeu de l'Audiovisual.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé per la campanya i per fer accions més contundents. A veure si no se'n rifen aquesta gent. S'ha de denunciar aquest incompliment a on sigui.
Jo durant aquesta setmana enviarè mails a TD8 i farè un queixa formal al CAC.

La veritat és que no entenc com RAC1, que també és del grup Godó sigui un emissora molt correcte (en català i amb programació de qualitat) i en canvi la tv del Godó sigui del tot impresentable (en castellà i programació escombraria de l'Arús).

cavalleto ha dit...

Si no te gusta que no se hable en catalán en TD8, simplemente no la veas.
A mi no me gusta ver Aquí hay tomate en T5 y simplemente cambio de cadena.

Lo vuestro es mentalidad fascista, donde todo el mundo debe hacer lo mismo, y el que piense diferente hay que sacarlo del partido.

Os quejáis de la derecha y los tiempos de Franco, y ahora estáis actuando igual o peor que ellos.

Anònim ha dit...

Cavalleto, el problema no és que sigui en castellà o català. El problema és que Td8 té una concessió de la Generalitat gràcies a que en la seva oferta es comprometia a fer el 100% de la programació en català. I ho està incomplint!!