dijous, 15 de març del 2007

La Generalitat Valenciana intenta prohibir un mitjà de comunicació democràtic, plural i en la llengua pròpia del país

Com ja és conegut Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va iniciar ara fa una mesos la migració del senyal del canals de Televisió de Catalunya d'analògic a digital. Ara des del govern valencià s'ha exigit judicialment el tancament de les emissions dels canals de TVC al País Valencià.

El 1984, quan gràcies a la implicació i l’aportació de milers de valencians s’iniciaren les emissions de TVC al País Valencià, es posava una primera pedra en la consolidació d’un espai comunicatiu català. Vint-i-tres anys després, aquest s’ha consolidat i ofereix una programació audiovisual permanent i de qualitat en la nostra llengua. Ara, doncs, si aquesta greu amenaça es fa efectiva suposarà l’atac més important de les darreres dècades a la normalització lingúística, cultural i comunicativa dels Països Catalans.

La dimensió del problema, doncs, és nacional i no sols valenciana. Per això, la Federació Llull –integrada per Acció Cultural del País Valencià, Òmnium Cultural i l’Obra Cultural Balear– ha decidit mantenir una postura unitària davant el probable tancament de TVC al País Valencià. Els seus presidents han comparegut en roda de premsa junts a Barcelona per fer visible aquesta dimensió, i han exigit conjuntament que prenguen la decisió de garantir la llibertat d’informació i la normalització del català i el seu espai comunicatiu natural.

En qualsevol cas, des d'ACPV s'ha comunicat que no tancarà voluntàriament els seus repetidors, perquè defensen l’espai de comunicació nacional que la llengua catalana necessita per a tenir un futur i la pluralitat informativa, i perquè ens neguen a acceptar que un govern, amb majoria absoluta o sense, puga tancar un mitjà de comunicació democràtic i plural.

Des de la campanya Televisió en català! exigim a la Direcció General de Promoció Institucional, al Servei de Comunicació i per extensió a tota la Generalitat Valenciana a que procedisca immediatament a deixar d'incomplir reiteradament la Llei de Creació de Ràdio Televisió Valenciana, La Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, les diferents sentències del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià a favor de la unitat de la llengua, l'article sisè de l'Estatut valencià, entre altres.

Per últim, volem deixar clar que farem tot el que estigui a les nostres mans per impedir el tancament de les emissions de TVC al País Valencià.

4 comentaris:

Prova. ha dit...

Hola,

he estat mirant el vostre blog i penso que no us podeu perdre l'espectacle que aquest proper divendres 30 de novembre s'estrenarà al SAT de Barcelona.
En Quim Vila (www.quimvila.com) i tota la seva banda, barrejaran monòlegs i música durant 90 minuts, en un show irrepetible.
Hi seran durant 10 dies.
Podreu veure més info al meu blog.
Moltes gràcies!

Unknown ha dit...

com,1999:blog-24198536Sat, 24 Nov 2007 23:39:35 +0000Televisió en català!http://televisioencatala

Setge ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Setge ha dit...

Ben trobats companys!